dissabte, de setembre 30, 2006

exercici per els alumnes : M.Garcia, M.Ferrer, A.Arellano, J.Pla


la majoria dels grans invents responen a una necessitat , a una evident funció , a un resultat de la relacio causa - efecte...

per exemple
1- la crisi el petroli de 1973 va estimular l'aparicio d'energies alternatives ( eólica, solar)
2- la necessitat de comunicació va generar el naixement del telefon amb fils i..... la necessitat (que fariem sino avui ¡¡) de comunicacio inmediata i en tot lloc la telefonia móbil

Pregunta:

quines necessitats varen generar que s'inventes la maquina de vapor? a quins problemes va donar solució? quines activitats va solventar?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Va ser patentada per James Watt l'any 1769 (en el període que coneixem com a revolució tecnològica. Paral.lela a la revolució industrual) i
l'any 1800 a anglaterra ja funcionaven 500 màquines de vapor. Els seus orígens estan en les necessitats de la indústria d'extracció del carbó.
L'aplicació del vapor a la indústria va facilitar l'augment de la producció i va abaratir els costos. També va revolucionar el transport perquè es feia servir com a força motriu per a ferrocarrils i vaixells. També va permetre abandonar les fonts tradicionals d'energia.

Anònim ha dit...

La màquina de vapor va aparèixer cap al segle XVIII.
L'ús de l'energia produida per les calderes de vapor per a moure les màquines "tejedoras" i de filar va marca el començament de l'extraordinari increment de la pruducció i. añ mateix temps de la Revolució Indústrial. Estalviava temps i ma d’obra, cosa que reduïa molt els costos i per tant el benefici podia ser superior i va permetre abandonar les fonts tradicionals d'energia.


La màquina de vapor produia una corrent de vapor que permeti moure una roda durant llarg temps. Al principi aquesta màquina es va utilitzar a l'industria tèxtil i a les mines; més tard es va aprofitar també per al desplaçament d'alguns medis de transport, como les locomotores i les embarcacions. La transformació industrial va ser possible, en gran part, gracies al ús de dues noves fonts d'energía: el vapor i el carbó mineral.

Anònim ha dit...

Els primers models de màquines de vapor es desenvoluparen l’any 1690, tot i que James Watt va dissenyar la màquina de vapor moderna 70 anys després. Aquesta tingué una gran aplicació durant tot el segle XVIII, ja que s’utilitzà extensament durant la Revolució Industrial; en el desenvolupament de la qual tingué un paper rellevant per a moure màquines i aparells diversos com bombes, locomotores, motors marins, etc.

Així, el desenvolupament de la màquina de vapor fou impulsat per la seva aplicació en els camps fonamentals de la industrialització: els transports (ferrocarrils, vaixells) i l’energia de tracció de les indústries.
La màquina de vapor es va arribar a implantar en totes les indústries i a utilitzar en el transport desplaçant els tradicionals motors com l’animal de tir, el molí o la pròpia força humana.